Delosperma aberdeense

Gènere: Delosperma
Espècie: aberdeense
Família: Aizoàcies
Nom popular: Planta de gel
Distribució natural: Originària de Sudàfrica, en la zona de Transvaal, Natal i Orange Free State.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Requereix sòls ben drenats. Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Viu bé en graves, en rocalles, en sorres poc estructurades. Fins i tot en teulades. Tolera la salinització del sòl.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Vermell
Color B: Blanc
Floració: Estiu
Porte: Mata prostrada de 10-15 cm d'alçada màxima, que s'expandeix horitzontalment i pot formar catifes de fins 2 m de diàmetre en la seva maduresa.
Fulles: Perennes, suculentes.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Mata suculenta perenne, de branques més o menys protrades, densa, de fulles sèssils carnoses semicilíndriques, verdes a glauques, que s'escampa formant catifes denses gràcies a les seves arrels tuberoses. La floració, molt abundant, cobreix la mata durant tot l'estiu de color vermell porpra o de blanc.
Usos freqüents: Excel•lent en cobertes vegetals, en jardins de baix manteniment i xerojardineria, en rocalles i sòls pedregosos o molt prims. També apte per a les sorres i prop de la costa, en terrenys sotmesos a la salinització marina i a forts vents persistents. També és útil com a entapissant en parterres, en bordures, en zones de pendent acusat i fins i tot per a escampar-se sobre les parets.
Jardinería: Evitar aports d'adob orgànic i els regs excessius. Disposar un sòl ben drenant. En general està lliure de plagues o malaties. Pot rebre algún atac de pugó o cotxinilles.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto