LA PART ANIMAL DEL JARDÍ

 

 

Si dins d’un jardí ens parem a observar amb calma, no veurem només plantes sinó també un ric món animal. Trobarem insectes, aranyes, ocells, rèptils, amfibis, potser petits mamífers com els eriçons,...la majoria de les vegades no per malmenar les plantes sinó per conviure amb elles.

 

D’entre ells, els que veurem més degut a la seva abundància i importància dins del regne animal seran els insectes i ens seran molt beneficiosos: actuen com a pol·linitzadors, són depredadors d’altres organismes que poden resultar perjudicials per les plantes, tenen un paper important en la formació del sòl i en la degradació de la matèria orgànica i serveixen d’aliment a ocells, peixos i altres animals insectívors.

 

També els ocells tenen el seu paper com a predadors d’insectes que poden provocar plagues i, particularment interessant és el fet que, juntament amb alguns insectes i amfibis (grills, saltamartins, someretes, llagostes, cigales, granotes, etc.), introdueixen un altre factor sensorial al jardí: el so.

 

En funció del lloc on es trobi el jardí és possible que també el freqüentin alguns herbívors i aleshores ens convé conèixer les plantes que en resisteixen el pasturatge.

 

Si volem potenciar-ne la diversitat podem fer-ho de diferents maneres i una d’elles és la tria de plantes adequada. A la nostra GUIA DE PLANTES trobaran informació sobre espècies que:

 

  • Atrauen els himenòpters (abelles)
  • Atrauen els lepidòpters (papallones)
  • Atrauen els ocells
  • Resisteixen el pasturatge dels ovins
 

 
 

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto