PRATS FLORITS I AGRUPACIONS D'HERBÀCIES

 

 

Els prats, comunitats vegetals formades només per plantes herbàcies, comencen a trobar-se ja en entorns urbans entesos com una tipologia més de jardí. Ens referim als prats florits on no només és important l’estètica sinó també l’efecte potenciador de la biodiversitat.

 

Un prat enjardinat, malgrat que pugui requerir alguns regs a l’estiu i algunes segues, té un baix manteniment. Aquestes segues, però, és imprescindible que siguin en el moment adequat per tal de respectar el cicle de les plantes i mantenir llargs períodes de floració. Al seu lloc, i en ocasions particulars, també poden utilitzar-se animals de pastura a baixa densitat. A més, reduint les segues de gespes ja establertes i amb l’ajuda de plantacions d’espècies herbàcies, podem aconseguir que aquestes evolucionin cap a prats.

 

Parlem de prats i segues en sentit ampli, però aquesta tipologia de jardí amb plantes herbàcies (ja siguin anuals, perennes o vivaces) pot aplicar-se també a espais més petits com parterres, rotondes, etc. També per esponjar plantacions d’arbustives i donar-los l’espai per a créixer tot mantenint la coberta verda desitjada.

 

Potenciant la diversitat vegetal i les floracions potenciem a la vegada la diversitat animal, que ens porta a un sistema que s’autoregula pel que fa la lluita contra plagues i malures. Això permet l’eliminació de pesticides i contribueix al baix manteniment d’aquests espais, cosa que els fa especialment atractius en grans extensions de parcs urbans i periurbans. A la vegada, representen una oportunitat única per les ciutats de sensibilitzar la població cap als beneficis de la biodiversitat i la necessitat de preservar-la i potenciar-la.

 

Poden trobar informació sobre espècies adequades per a prats i agrupacions d’herbàcies a la nostra GUIA DE PLANTES.

 

 

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto