Dianthus corsicus

Gènere: Dianthus
Espècie: corsicus
Família: Cariofil•làcies
Nom popular: Clavell de Còrcega
Distribució natural: Originària de Còrcega. Rupícola en els seus hàbitats naturals
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Requereix substrats drenants. Viu molt bé en rocalles i sòls pedregosos. Tolera molt bé els sòls fortament calcaris.
PH: Tendència alcalina
Color A: Rosa/Malva
Floració: Primavera Estiu
Porte: Mata procumbent de fins 15 cm d'alçada, que pot arribar als 20 cm en floració.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Petita mata prostrada de fins 10-15 cm d'alçada, de fullatge persistent de color gris i verd glauc, amb fulles estretes. De floració molt abundant i aromàtica de color fúcsia rosat en maig, juny i principis de juliol, que arriba als 15-20 cm.
Usos freqüents: Molt útil en rocalles seques, com a entapissant per a formar denses catifes i en jardins de baix manteniment, en parterres i bordures exposades al sol, en terrenys pedregosos. Després de la floració manté les catifes denses.
Jardinería: Plantar a una distància de 40 cm. No tolera gaire bé la competència amb arrels d'arbres o arbustos. Suporta molt bé la sequera i no requereix regs addicionals. Requereix un bon drenatge del substrat. No li calen esmenes en sòls fortament calcaris.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto