Aquilegia chrysantha

Gènere: Aquilegia
Espècie: chrysantha
Família: Ranunculàcies
Nom popular: Colombina daurada
Distribució natural: Originària del sudoest dels Estats Units, des del sud d’Utah fins Texas i nordoest de Mèxic.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics i neutres. Prefereix un sòl relativament humit i ben drenat, ric. Tolera la majoria de substrats però prefereix els no excessivament pesats.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Planta herbàcia de fins 60-90 cm d’alçada en floració i 45-60 cm d’amplada.
Fulles: Perennes. Es poden marcir al llarg de l’estiu.
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Planta perenne herbàcia amb fulles de tres foliols. Floreix entre abril i maig. Les flors fragants creixen en una tija llarga per sobre de les fulles. Tenen 5 sèpals grocs i 5 pètals grocs igualment amb esperons llargs que es projecten cap enrere entre els sèpals. Del centre de la flor sobresurten nombrosos estams grocs.
Usos freqüents: Especialment interessant per la seva floració. Molt apte per a bordures i jardins estil anglès. També molt útil en jardins a mitja ombra i rocalles no excessivament seques. Interessant també en àrees amb aspecte naturalitzat. Molt atractiva per a les papallones en els jardins. Molt interessant per zones sotmeses a la pressió dels hervíbors (conills, etc).
Jardinería: Si s’eliminen les tiges floríferes després de la floració es pot estimular una floració addicional. És aconsellable mantenir el sòl uniformement humit després de la floració per a perllongar l’aspecte atractiu del fullam. Quan aquest es marceix la planta pot ser tallada arran de terra.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto