Allium cernuum

Gènere: Allium
Espècie: cernuum
Família: Liliàcies
Distribució natural: Originàra d’Amèrica del Nord, des de Nova York a la Colúmbia Britànica al sud de Virginia i Kentucky. Creix en els boscos secs, en afloraments rocosos i pradells.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics o neutres. Prefereix els substrats franco-arenosos. S’adapta bé als sòls poc profuns i pedregosos, així com a les rocalles. Requereix un bon drenatge. Suporta bé la sequera del sòl.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Color B: Rosa
Floració: Primavera Estiu
Porte: Herba que forma un bulb fi cònic que s’aprima gradualment fins formar vàries fulles de 2-4 mm d’amplada, de 20 a 60 cm d’alçada.
Fulles: Persisteixen a les flors fins la tardor. Llavors es perden.
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Herba que forma un bulb fi cònic que s’aprima gradualment fins formar vàries fulles de 2-4 mm d’amplada, aromàtiques, amb olor acre. Cada bulb madur té una única tija floral que acaba en forma d’umbel·la amb flors de color blanc o rosa, típicament tombades cap avall de manera que oscil·len amb el vent. Floreix de juny a agost.
Usos freqüents: S’adapta molt bé a les rocalles i en zones amb sòls molt prims del jardí. És una planta molt adaptable a les condicions dels jardins. Molt interessant com a atractiu per a les papallones en els jardins. Poden formar masses denses en parterres o bordures.
Jardinería: Espècie de molt fàcil implantació i adaptabilitat. És convenient plantar els bulbs a la tardor. Si es vol evitar la propagació per llavors és convenient tallar les flors després de l’estiu. En climes molt calorosos agraeix una ombra parcial durant una part del dia. El bulb es pot podrir en condicions de mal drenatge.
Agrupacions:  Al·lòctones.  No persistents.  Caducifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto