Carex secta

Gènere: Carex
Espècie: secta
Família: Ciperàcies
Distribució natural: Endemisme de Nova Zelanda, que habita des del nivell del mar fins a 900 m.s.m.
Humitat: Mitjana o Alta
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu en substrats àcids, neutres o bàsics. Suporta l'embassament del sòl.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Bru
Floració: Tardor
Porte: Planta herbàcia perenne de fulles linears que gràcies a una estructura de tronc feta amb les seves pròpies arrels, els individus adults poden asolir fins 1,5 m d'alçada i 1 m d'amplada.
Fulles: Perennes, linears, molt fines i llargues.
Característiques: Planta perenne de fulles cintiformes basals de 1,5-7 mm d'amplada, de color verd que passa a groc daurat després de situacions de rigor ambiental, com al llarg de l'hivern o sotmesa a forta insolació, amb beines basals de color marró a marró clar. Tipicament caigudes com una cabellera. Les plantes més velles s'aixequen sobre una estructura a manera de tronc fet amb l'entramat fi de les seves pròpies arrels, arribant la mata fins als 1,5 m d'alçada. Inflorescències vagament ramificades, de 0,5- 1 m de llargària, de marró clar. La floració tardoral s'allarga de vegades entre final d'estiu i principis d'hivern.
Usos freqüents: Molt útil en ambients humits i aquàtics, i en ambients amb influència marítima. Vores d'estanys, jardins d'aigua, etc.
Jardinería: Sense requeriments especials, a banda d'una bona disposició d'humitat en el substrat. Tolera l'embassament del sòl i també les situacions de sequera.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Zones humides i aquàtiques.  Entapissants. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto