Carex testacea

Gènere: Carex
Espècie: testacea
Família: Ciperàcies
Distribució natural: Originària de Nova Zelanda.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Prefereix un sòl humit, amb bon drenatge. És indiferent a la natura del substrat.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Bru
Floració: Estiu
Porte: Mata de fulles cintiformes basals molt llargues, de fins a 50 cm d'alçada i 50 cm d'amplada.
Fulles: Perennes, linears, de fins 0,5 cm de llargària.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Herba de tamany mig de fulles perennes, acintades i arquejades, de color verd oliva en primavera i que es tornen de color coure ataronjat quan són madures. Les inflorescències són petites espigues brunes.
Usos freqüents: Molt interessant com a cobresòl tant per la seva capacitat de recobriment com pel color ornamental i contrastat de les catifes que forma, gràcies a la coloració de les fulles.
Jardinería: En la fase d'implantació és convenient mantenir una certa humitat edàfica. Una vegada establerta tolera bé la sequera i els seus requeriments són mínims. És preferible cercar l'orientació a solana en els jardins per tal que es manifesti el seu color ataronjat. S'hi pot passar el rastrell en els mesos d'hivern per tal d'eliminar el fullam mort.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto