Celtis julianae

Gènere: Celtis
Espècie: julianae
Família: Ulmàcies
Distribució natural: Originari de la Xina Central. Viu en boscos, valls i pendents de muntanya, de 300 a 1300 m d'altura s.n.m.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: S'adapta bé en sòls àcids, neutres o bàsics. Prefereix substrats de textura franca o arenosa, drenants, frescos o humits.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Bru
Floració: Primavera
Porte: Arbre de fins a 12-15 m d'alçada, de fulles caduques,de capçada arrodonida
Fulles: Caduques
Característiques: Arbres de fulles caduques, de tronc gris, de fins a 12-15 m d'alçada. Gemmes hivenals de color marró, d'1-4 mm. Fulles alternes. Peciol de les fulles de 0,7-1,5 cm, robust, densament pubescent de color d'or. Limb de les fulles àmplament ovat a estretament ovat-el•líptic, de 6-13 x 3,5-8 cm, com de paper gruixut, pubescent a l'envers de color daurat, amb el marge finament dentat a partir de la meitat apical. Flors en fascicles densos. Infrutescències solitàries, no ramificades, densament pubescents brunes grogoses, de 1-3 cm. Una drupa per infrutescència, de daurada a groc taronja, de el•lipsoidal a més o menys globosa, de 1-1,5 cm. Floreix entre març i abril. Fructifica entre setembre i octubre.
Usos freqüents: En alineaments, i en jardineria urbana en la major part de condicions habituals, si els escorcells disposen d'un bon drenatge, tant en zones de sol com de mitja ombra.
Jardinería: És convenient disposar d'un bon drenatge del substrat, ja que no tolera els embassaments.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto