Celtis sinensis

Gènere: Celtis
Espècie: sinensis
Família: Ulmàcies
Nom popular: Lladoner de la Xina
Distribució natural: Originària de l'est d'Àssia (Xina, Japó, Taiwan i Corea), on habita en pendents de muntanya entre 100 i 1500 m d'altura s.n.m. Inroduïda a Nordamèrica. Declarada espècie invasora en moltes parts de l'est d'Austràlia.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics i neutres. S'adapta bé als substrats pobres en nutrients i secs. Prefereix les textures sorrenques o franques. En aquest cas tolera la humitat edàfica. No suporta els embassament continuats.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Verd
Color B: Groc
Floració: Primavera
Porte: Arbre de mitjana alçada, de 10 a 25 m, rarament supera els 40 m d'alçada. De fins 10 m d'amplada.
Fulles: Caduques
Característiques: Arbre que creix habitualment entre els 10-25 m d'alçada, de fulles caduques i escorça de color gris. Les fulles són alternes, simples, de 3 a 15 cm de llargària, ovades i acuminades amb punta aguda, de vegades de marges serrats. Les flor monoiques apareixen d'hora a la primavera mentres les fulles comencen a desenvolupar-se. Les flors masculines són més llargues i fines. Les femenines verdoses i més arrodonides. El fruit és una drupa globosa de 6-8 (10) mm de diàmetre, dolça però seca, de consistència del sucre. Al seu lloc d’orígen el fruit serveix d’aliment al lepidòpter Hestina mena, per la qual cosa queda farcit de papallones. La floració es produeix entre març i abril, i la fructificació en setembre-octubre.
Usos freqüents: En alineaments, i en jardineria urbana si els escorcells disposen d'un bon drenatge, sempre que es trobin a ple sol.
Jardinería: És convenient disposar d'un bon drenatge del substrat, ja que no tolera els embassaments. Triar les zones sud i oest dels jardins, exposades a insolació directa.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto