Agave victoria-reginae

Gènere: Agave
Espècie: victoria-reginae
Família: Agavàcies
Nom popular: Atzavara de la reina Victòria
Distribució natural: Desert de Chihuahua i a la Comarca Lagunera de Coahuila i Durango, Mèxic.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòl molt prims i pobres. Requereix bon drenatge. Indiferent a la natura del sòl: silícic o calcari. Bona adaptació en zones de roques.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Roseta de fulles suculentes de fins 30 cm d'alçada abans de florir, i que arriba a 1 m amb la inflorescència.
Fulles: Perennes, suculentes.
Resistència al fred: Zona 10 (-1,1 a +4,4º C)
Característiques: Planta suculenta de forma variable, estolonífera, però en general les seves rosetes són petites i compactes, compostes per fulles curtes, dures, rígides i gruixudes, que fan de 15-20 cm de llarg per 4-6 d'ample, amb senyals distintives blanques als marges. Les marques es troben generalment al llarg de la fulla prop dels marges, amb un perfil triangular, conferint-li una aparença d'imatge polièdrica. Els marges no són dentats, però al final de la fulla pot incloure de 1 a 3 espines de 1-3 cm de llargària. Te una alçada de fins 30 cm, abans de tenir la inflorescència anomenada quiote, el qual és una vara central de floració ramificada en cúspide que arriba fins 1m d'alçada, ocorrent només una vegada a la seva vida (d'aproximadament 5 anys depenent de l'entorn i condicions climàtiques) entre els mesos de juny i agost, morint-se posteriorment la planta.
Usos freqüents: Rocalles, llocs molt exposats i en pendents, en jardineria de baix manteniment. També com a cobresol gràcies a la seva producció d'estolons, i en zones amb poca disponibilitat de sòl. Tolera molt bé la implantació en contenidors de jardí. Serveix fins i tot com a planta d'interior si disposa de sol.
Jardinería: Requereix un sòl ben drenat, i estar situada en zones sense gelades o de gelades molt febles. No precisa aports importants de matèria orgànica. No requereix cap tipus de suplement de reg si està plantada en terra. En contenidor o amb molt poca disponibilitat de substrat requereix regs setmanals d'estiu.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto