Yucca whipplei

Gènere: Yucca
Espècie: whipplei
Família: Asparagàcies
Nom popular: Yuca chaparral, nuestra vela del Señor, bayoneta española, yuca Quijote.
Distribució natural: Originària del sud de Califòrnia als EEUU, i a Baixa Califòrnia a Mèxic. Viu al “chaparral”, matollars costaners i boscos de roure. De 0 a 2500 m.s.m.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics o neutres. S’adapta a gran diversitat de substrats: sorrencs o francs, i pesats o argilosos. Pot viure tant en sòls secs com relativament humits.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Planta sense tija de fulles llargues i rígides i acabades en punta que creixen formant una roseta. Les fulles són de 20 a 90 cm de llarg (rarament 125 cm). La inflorescència arriba fins a 1-3 m d’alçada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Planta sense tija de fulles llargues i rígides i acabades en punta que creixen formant una roseta. Les fulles són de 20 a 90 cm de llarg (rarament 125 cm), de color verd gris, de marges finament dentats. Floreix de maig a juny. La única inflorescència creix de forma extremadament ràpida i arriba a 1-3 m d’alçada, amb centenars de flors blanques acampanades, de 3 cm de diàmetre, formant una panícula de fins 70 cm d’amplada i que cobreix la meitat superior de la tija florífera. Els fruits són càpsules seques alades que s’obren a la maduresa per a alliberar les llavors. La planta tarda varis anys (generalment 5 o més) a assolir la maduresa, moment en el qual es mor o torna a créixer a partir de ramificacions des de la seva base.
Usos freqüents: Apta per a jardineria de baix manteniment ja que tolera bé la sequera. Viu bé igualment en jardins amb regs periódics o regulars. Útil en zones de vents forts, tot i que no els d’influència marítima directa. Pot usar-se també en contenidors en els ajardinaments. Molt apta per a sòls en pendent i talussos.
Jardinería: De fàcil implantació i manteniment en els jardins. No pateix problemes greus de plagues ni malalties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto