Zephyranthes candida

Gènere: Zephyranthes
Espècie: candida
Família: Amaril·lidàcies
Nom popular: Azucenita del río.
Distribució natural: Originària del Río de la Plata, a Argentina i Uruguai, i a Paraguai i Xile. Viu en aiguamolls i zones embassades.
Humitat: Baixa, mitjana o alta
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. S’adapta molt bé en sòls molt diversos. Viu bé en sòls calcaris. Tolera bé els terrenys embassats i fins i tot inundats. Prefereix una certa humitat del sòl però tolera períodes de sequera.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Estiu Tardor
Porte: Planta herbàcia perernne monocotiledònia bulbosa que assoleix una alçada d’uns 15 cm, amb fulles erectes junciformes de 5 cm d’amplada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta herbàcia perernne monocotiledònia bulbosa que assoleix una alçada d’uns 15 cm, amb fulles erectes junciformes de 5 cm d’amplada, de color verd viu. Floreix a l’estiu i fins principis de tardor, després de les pluges, amb flors solitàries a l’extrem de les tiges floríferes tan altes com el fullam, de 6 pètals de color blanc i estams grocs.
Usos freqüents: Molt interessant en jardineria pel valor ornamental i època de floració. En gespes, parterres, bordures, formant masses denses de flors com a entapissant sense ofegar altres plantes, en zones infuenciades pels regs dels jardins. Pot viure en terrenys embassats temporalment. També és apta per a jardineria de baix manteniment per la seva capacitat de suportar períodes de sequera en estat latent. Apta per a contenidors en els jardins i també a l’ombra dels grans arbres de plantació. Molt útil en rocalles.
Jardinería: Floreix a l’estiu i fins principis de tardor, freqüentment quan el temps està ennuvolat, o després de les pluges. Plantar a una densitat de 8-10 bulbs/m2. Pot compartir fàcilment espai amb altres plantes sense competència. Una lleugera sequera abans dels regs incentiva la seva floració. Tolera un cert embassament del substrat. No pateix problemes greus de plagues o malaties. Controlar els caragols i llimacs.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Zones humides i aquàtiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto