Yucca rostrata

Gènere: Yucca
Espècie: rostrata
Família: Asparagàcies
Nom popular: Soyate, palmita.
Distribució natural: Originària del sud dels EEUU i del nord de Mèxic. A les zones de desert de Texas, Chihuahua i Coahuila, en zones pedregoses, rocoses i crestes muntanyenques.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Té preferència pels sòls alcalins. Requereix un bon drenatge. Viu bé en terrenys pedregosos o rocosos i amb pendent.
PH: Tendència alcalina
Color A: Blanc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Planta de fins a 2-5 m d’alçada. De fulles primes i rígides, de 40 a 70 cm de llarg que surten d’una roseta simètrica i densa al cim d’un tronc erecte rarament ramificat.
Fulles: Perennes, llargues, primes i rígides.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta de fins a 2-5 m d’alçada. De fulles primes i rígides, de 40 a 70 cm de llarg, de color gris blavós amb marges grocs, que surten d’una roseta simètrica i densa al cim d’un tronc erecte rarament ramificat. Les fulles seques creen una coberta gris suau sobre el tronc. La floració es produeix a finals de primavera, en grans raïms de flors petites de color blanc. Té la capacitat de conservació de l’aigua a la manera dels cactus.
Usos freqüents: De gran valor ornamental en els jardins de baix manteniment o xerojardineria (ja que és una de les plantes més belles del desert). Molt apta per a zones d’estius molt secs i calents i d’hiverns molt freds. Mot útil en terrenys calcaris, zones pedregoses o rocalles. És una yuca apte per a zones ajardinades públiques accessibles pels usuaris ja que no té punxes perilloses a l’extrem de les fulles.
Jardinería: És una planta de creixement lent. Una vegada implantada tolera temperatures molt baixes i no requereix cap mena de protecció. En condicions naturals pot ser atacada pels talps.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto