Yucca rigida

Gènere: Yucca
Espècie: rigida
Família: Asparagáceas
Distribució natural: Originària del nord de Mèxic, al desert de Chihuahuan.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Requereix un bon drenatge. Viu bé en terrenys pedregosos o rocosos i amb pendent. Tolera molt bé els substrats secs i calents.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Planta erecta d’estructura arbòria de tronc rarament ramificat, de fins a 5 m d’alçada. Amb roseta de fulles rígides molt ornamentals de 30-70 cm de llarg al cim del tronc.
Fulles: Perennes, llargues i rígides.
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Planta erecta d’estructura arbòria de tronc rarament ramificat, de fins a 5 m d’alçada. Amb roseta de fulles rígides de color blau ribetejades de groc als marges, de 30-70 cm de llarg i de 1,2-2 cm d’amplada, molt ornamentals, al cim del tronc. Floreix a la primavera formant raïms de flors blanques sobre curts peduncles. Els fruits són càpsules carregades de llavors negres.
Usos freqüents: Molt interessant com a planta destacable o d’accent en els jardins. Apte per a qualsevol tipus de sòl, i en general per a les condicions de la jardineria de baix manteniment. Tolera molt bé els estius calents i molt secs.
Jardinería: Els seus requeriments són mínims si disposa d’un bon drenatge. Una vegada establerta no requereix cap aport de reg més que de les pluges. A l’estiu agraeix algún reg ocasional. Es poden eliminar les fulles seques del tronc per a millorar la seva aparença i destacar el seu potencial ornamental.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Arbòries.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto