Yucca mixtecana

Gènere: Yucca
Espècie: mixtecana
Família: Asparagàcies
Distribució natural: Endèmica als Estats de Puebla i Oaxaca, a Mèxic. És comú en matollars xeròfils i pendents pedregosos en altures de 1300 de fins a 2200 m.s.m. Sol anar asociada a espècies d’Agave, Dasylirion Beaucarnea i vàries espècies de cactus.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Requereix un bon drenatge. Viu bé en terrenys pedregosos o rocosos i amb pendent. Tolera molt bé els substrats secs i calents.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Color B: Groc
Floració: Primavera
Porte: Planta arborescent de llarg tronc d’estructura prima i esbelta que assoleix una alçada de 2-6 m i ramifica escassament. De fulles disposades en roseta a l’extrem superior del tronc, aspres i molt rígides. La inflorescència s’eleva sobre tiges floríferes que neixen del centre de la roseta de fulles, de 0,5-1 m d’alçada.
Fulles: Perennes, molt rígides.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta arborescent de llarg tronc d’estructura prima i esbelta que assoleix una alçada de 2-6 m i ramifica escassament. De fulles disposades en roseta a l’extrem superior del tronc, aspres i molt rígides, de 0,4 a 0,8 m de llargària, fibroses als marges ribetejades de pèls blancs rinxolats, amb espines terminals de 0,5-1 cm de llarg. Floreix a la primavera. La inflorescència s’eleva sobre tiges floríferes que neixen del centre de la roseta de fulles, de 0,5-1 m d’alçada. Les flors són campanulades i pèndules, de fins 3 cm de llargària, blanquinoses o grogoses. Els fruits són càpsules carnoses de 5-8 cm de llarg per 2-2,5 cm d’ampla, cilíndrics, pènduls, verds, carregades de llavors negres.
Usos freqüents: Molt interessant com a planta destacable o d’accent en els jardins. Apte per a qualsevol tipus de sòl, i en general per a les condicions de la jardineria de baix manteniment. Tolera molt bé els estius calents i molt secs. S’adapta molt bé en pendents pedregosos.
Jardinería: Els seus requeriments són mínims si disposa d’un bon drenatge. Una vegada establerta no requereix cap aport de reg més que de les pluges. A l’estiu agraeix algún reg ocasional.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Arbòries.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto