Yucca glauca

Gènere: Yucca
Espècie: glauca
Família: Asparagàcies
Distribució natural: Originària d’Amèrica del Nord central. Arriba des dels prats canadencs d’Alberta i Saskatchewan cap el sud a través de les Great Plains a Texas, Nou Mèxic i Arizona als EEUU.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Tolera els sòls àcids, neutres o bàsics. Accepta des de sòls sorrecs a argilosos si disposa d’un bon drenatge, i suporta bé els terrenys pobres en nutrients. Pot viure en sòls molt secs o relativament humits.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Estiu
Porte: Arbust de fulla perenne que creix fins 1,5 m d’alçada i fins a 0,5 m d’amplada. Floreix sobre una vara llenyosa que dobla l’alçada de la planta.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Arbust de fulla perenne que creix fins 1,5 m d’alçada i fins a 0,5 m d’amplada. Floreix de juliol a agost. Les flors són hermafrodites, acampanades, de color blanc verdós, pèndules, creixent sobre una vara llenyosa que dobla l’alçada de la planta. Són seguides d’unes càpsules llenyoses, oblongues, farcides de llavors de color crema.
Usos freqüents: Molt apta per a jardineria de baix manteniment, tant com a peu aïllat com formant agrupacions. Útil en zones molt seques i pobres tant al sol com a prop de masses arbòries que ofereixen condicions de mitja ombra. Molt útil en zones molt ventoses (sense influència marítima).
Jardinería: Tolera condicions de forta sequera però també pot disposar-se en zones d’una relativa humitat si els sòls són drenants. No requereix esmenes nutricionals ni correccions de pH. Es poden eliminar les fulles seques a principis de primavera. Molt resistent a plagues i malalties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto