Yucca filamentosa

Gènere: Yucca
Espècie: filamentosa
Família: Asparagàcies
Nom popular: Agulla d’Adam, yuca comú, baioneta española, agulla de palma.
Distribució natural: Originària dels EEUU. Creix des de Carolina del Sud, Florida i Mississipi fins New Hampshire. Viu en dunes de sorra litorals i en camps i prats.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Tolera els sòls àcids, neutres o bàsics. Accepta des de sòls sorrencs a argilosos si disposa d’un bon drenatge, i suporta bé els terrenys pobres en nutrients. Pot viure en sòls molt secs o relativament humits. Viu bé en dunes de sorra relativament salinitzades, en sòls prims i erosionats i en rocalles.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Color B: Rosa/Malva
Floració: Estiu
Porte: Planta acaule perenne de rizomes subterranis i que forma una roseta basal que pot superar 1 m d’amplada i fins 50 cm d’alçada, amb panícules de flors que arriben als 3 m d’alçada.
Fulles: Perennes, filamentoses als marges.
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Planta acaule perenne que forma rizomes subterranis que forma una roseta basal que pot superar 1 m d’amplada. Les fulles són linears, de fins a 50 cm de llarg per 2,5 cm d’ampla, flexibles, erectes, de color verd intens una mica blavós, sense línia marginal, amb filaments blaquinosos al llarg de les vores. Floreix a principis d’estiu. La inflorescència és una panícula erecta de fins a 3 m d’alçada de nombroses flors globoses bisexuals de color blanquinós o rosat que perduren vàries setmanes. El fruit és una càpsula dehiscent que conté llavors de color negre.
Usos freqüents: Molt interessant com a planta arquitectònica en els jardins. Apte per a llocs secs i pedregosos. Útil com a planta aïllada o formant agrupacions entapissants que llavors es cobreixen de panícules molt vistoses. Apta per a llocs erosionats, de sòls prims, en rocalles i en sorres costaneres. Molt útil en jardineria urbana gràcies a la seva tolerància a la contaminació de l’aire. Útil en zones sotmeses a la pressió dels hervíbors. Molt atractiva per a les papallones.
Jardinería: Planta molt adaptable a les condicions de jardinería i que pràcticament no te requeriments. El seu cultiu es beneficia en llocs protegits dels vents de l’hivern. És preferible deixar secar el substrat entre regs. Molt resistent a plagues i malalties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Dunes.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto