Yucca elata

Gènere: Yucca
Espècie: elata
Família: Asparagàcies
Distribució natural: Originària del sudoest de Nordamèrica al Desert de Sonora i el Desert de Chihuahua als UEEUU (oest de Texas, Nou Màxic, Arizona), i nord de Mèxic (Chihuahua, Coahuila, Sonora).
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Requereix un bon drenatge. Viu bé en terrenys sorrencs, pedregosos o rocosos i amb pendent. Tolera molt bé els substrats secs i calents.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Planta de tronc bru ramificat, cilíndric i de poc diàmetre, de fins a 1,2-4 m d’alçada. Les fulles es disposen en un dens conjunt espiral al final de les tiges.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Planta de tronc bru ramificat, cilíndric i de poc diàmetre, de fins a 1,2-4 m d’alçada. Les fulles es disposen en un dens conjunt espiral al final de les tiges. Cada fulla te 25-95 cm de llargària i 0,2-1,3 cm d’amplada. Floreix a la primavera. Les flors acampanades creixen en densos conjunts a l’àpex de les tiges, tenen 3-6 cm de llargària i són de color blanc cremós, sovint tenyides de rosa o verdós. El fruit és una càpsula de 4-8 cm de llargària que al madurar a l’estiu es torna bruna i es divideix en tres seccions farcides de llavors negres.
Usos freqüents: Molt apte per a jardins secs, xerojardineria o jardineria de baix manteniment. Útil també en zones molt fredes i seques. Molt interessant com a planta destacable o d’accent en els jardins. S’adapta molt bé en pendents sorrencs.
Jardinería: Els seus requeriments són mínims si disposa d’un bon drenatge. Una vegada establerta no requereix cap aport de reg més que de les pluges. A l’estiu agraeix algún reg ocasional.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto