Tradescantia sillamontana

Gènere: Tradescantia
Espècie: sillamontana
Família: Commelinàcies
Distribució natural: Originària del norest de Mèxic, en zones seques.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres o bàsics. Prefereix els sòls rics en nutrients i poc humits, mai no embassats, des de la primavera fins la tardor, una mica més sec a l’hivern. Requereix molt bon drenatge. Viu bé en sòls pedregosos, sorrencs, rocalles.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Morat/Porpra/Fúcsia
Color B: Rosa/Malva
Floració: Estiu
Porte: Planta herbàcia perenne de tiges gruixudes de natura suculenta molt abundants que inicialment emergeixen de manera erecta per a fer-se procumbents una vegada assoleixen una mida de 30-40 cm vençudes pel seu propi pes.
Fulles: Perennes, carnoses, llanoses.
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne coberta en tiges i fulles per una llanositat blanca. Tiges gruixudes de natura suculenta que inicialment emergeixen de manera erecta per a fer-se procumbents una vegada assoleixen una mida de 30-40 cm vençudes pel seu propi pes, molt nombroses i cobertes de fulles oposades, d’aspecte acanalat, carnoses, sèssils, amplamaent ovalades, de 3-7 cm de llargària, de color verd cobert per la llana. Floreix a l’estiu. Produeix inflorescències pel general solitàries als extrems de les tiges o a les axil·les de les fulles, amb flors petites de 3 pètals de color rosa porpra.
Usos freqüents: Usada en climes càlids. Molt interessant com a planta situada en llocs elevats per a fer que les seves branques pengin cap avall. Pot viure com a planta d’interior. Apte en condicions de mitja ombra, sota les capçades dels arbres, etc. Molt interessant com a entapissant en zones seques o poc humides gràcies a la capacitat d’arrelar de les seves tiges procumbents i de formar catifes denses. Viu molt bé en rocalles si no es troba a ple sol.
Jardinería: Planta de molt fàcil cultiu. Pot viure sens tenir-ne cura. S’adapta a diverses condicions de llum mentres no sigui de sol directe. Al no tolerar el fred, convé protegir-la a l’hivern en zones fredes. No requereix podes. És preferible que la planta es mantingui seca durant l’hivern.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto