Retama sphaerocarpa

Gènere: Retama
Espècie: sphaerocarpa
Família: Papilionàcies (lleguminoses)
Nom popular: Ginestera vimenera, ginesta vimetera
Distribució natural: Sud i centre de la Península Ibèrica, i Depressió de l´Ebre. També es troba al nord d'Àfrica. Viu en erms i codolars de riu, fins als 1000 m s.n.m.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic). Viu bé en sòls sorrencs, pedregosos, i fins i tot argilosos si disposa d´un bon drenatge. Pot viure, també, en sòls pobres en nutrients i matèria orgànica.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Arbustiu (alçada: 0,8-3 m; amplada: 1-2 m)
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Arbust ramificat des de la base. Tiges estriades, molt flexibles, d´un gris verdós, més platejat a finals de primavera. Fulles simples, molt petites, que cauen ben aviat, deixant a la tija la funció assimiladora. Inflorescències en raïms laterals molt densos. Floreix de groc, molt abundantment, amb flors molt petites. El fruit és un llegum ovoide molt característic, llis, de color groc palla, normalment amb una llavor. És de fàcil implantació.
Usos freqüents: Molt útil en restauracions ambientals, en talussos secs i pedregosos, en terrenys guixencs i marges viaris. Suporta bé els ambients continentals. Molt útil també en jardineria de baix manteniment, en zones molt seques i assolellades, i en sòls pobres (viu bé en terrenys fortament calcaris o guixencs). Molt apta per a la formació de tanques i mitjanes, formant alineacions denses. Densitat de plantació: 1-2 plantes/m.l.
Jardinería: No requereix regs addicionals durant l´estiu. Prefereix disposar d´un bon drenatge. Admet bé la poda, tot i que no massa severa; no és convenient efectuar-la durant l´estiu quan es produeix la parada vegetativa. És poc susceptible d´agafar malalties o plagues.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Gipsícoles.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto