Retama monosperma

Gènere: Retama
Espècie: monosperma
Família: Papilionàcies (lleguminoses)
Nom popular: Retama blanca, ginestera blanca
Distribució natural: Erms, codolars i zones dunars del litoral atlàntic de la Península Ibèrica (subspontània litoral del sud i l'est, i en punts aïllats de les Balears). També es troba al nord-oest del Marroc.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic). Viu molt bé sobre terrenys sorrencs i fins i tot sobre les dunes litorals mòbils. Tolera bé una certa salinització del sòl. També pot viure en terrenys argilosos si disposa d´un bon drenatge, i en sòls pobres en nutrients i matèria orgànica.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Arbustiu (alçada: 1-3 m; amplada: 1-2 m)
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Arbust ramificat des de la base. Tiges molt flexibles i arquejades, d´un gris platejat, molt ornamentals. Fulles molt petites, que cauen ben aviat, deixant a la tija la funció assimiladora. Floració molt abundant i vistosa, de color blanc. És de fàcil implantació i creixement relativament ràpid.
Usos freqüents: Molt útil en restauracions ambientals en zones litorals i sobre dunes sorrenques mòbils, en el litoral atlàntic. Molt interessant per a jardineria de baix manteniment, en zones seques i assolellades, i en jardins a prop del mar, fins i tot sobre sòls relativament salinitzats. Molt apta per la formació ràpida de tanques i mitjanes, formant alineacions denses. Densitat de plantació: 1-2 plantes/m.l.
Jardinería: No requereix regs addicionals durant l´estiu. Prefereix disposar d´un bon drenatge. Admet bé la poda, tot i que no massa severa; no és convenient efectuar-la durant l´estiu quan es produeix la parada vegetativa. És poc susceptible d´agafar malalties o plagues.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Dunes.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto