Tilia tomentosa

Gènere: Tilia
Espècie: tomentosa
Família: Tiliàcies
Nom popular: Tell argentat.
Distribució natural: Originari dels Balcans, Hungria i sudoest de Russia i Anatòlia.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics o neutres. Tolera molts tipus de substrat sempre que disposi d'un bon drenatge. Bastant exigent quan a humitat, sobretot abans d'implantar-se plenament. Prefereix els sòls rics i frescos.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Color B: Blanc
Floració: Estiu
Porte: Arbre ample de capçada ramificada i branques inferiors horitzontals, de fins a 30 m d'alçada.
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: És un arbre vigoróa, ample, de capçada ramificada, que pot donar exemplars de fins a 30 m d'alçada. Amb un creixement més ràpid que el de altres espècies de til·lers. Les seves fulles característiques, cordades i arrodonides, finament dentades i amb un llarg pecíol, són verdes per la part superior i platejades i vellutades per la part inferior. La seva escorça és gris. Floreixen a finals de juny i principis de juliol, amb flors grogues o blanquinoses, penjants i molt perfumades, amb 5 pètals i estams força llargs. Fruits en càpsula.
Usos freqüents: Principalment com a alineació en passejos amples, tot i que es pot usar en jardins, en grups o aïllats, gràcies a la seva estructura elegant. Tolera varis tipus de sòls, la sequera i la polució atmosfèrica. És interessant pel seu desenvolupament més ràpid que el de les altres espècies de til·lers.
Jardinería: Espècie bastant resistent, tot i que es desenvolupa millor en sòls fèrtils. Tolera molt bé la poda de formació i conservació.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Aromátiques.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto