Trachelospermum jasminoides

Gènere: Trachelospermum
Espècie: jasminoides
Família: Apocinàcies
Nom popular: Gessamí d'estrella, gessamí de llet.
Distribució natural: Originària dels països de l'est i sudest assiàtic, Japó, Corea, sud de la Xina i Vietnam.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres o bàsics. No és exigent quan al tipus de substrat. Tolera ambients relativament salins.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera Estiu Tardor
Porte: Arbust enfiladís o entapissant de tiges llenyoses i retorçades que pot recobrir àrees extenses de fins a 7-10 m.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Planta llenyosa de fullam persistent que creix fins els 10 m d'alçada en presència d'estructura de suport, i que en absència d'aquesta conforma una mata densa quasi globosa. Les tiges primes i fortes poden assolir longituds de fins a 7 m. Les fulles són simples, oposades, d'ovals a lanceolades, de 3-5 cm de llarg i 1,5-2,5cm d'amplada. Presenten un color verd fosc brillant a la part superior i més clar a la inferior. Floreix des de la primavera a la tardor. Les flors són blanques, amb un diámetre de 1-2 cm, amb una corlo·la en forma de tub que s'obre en 5 pètals que conformen una estrella. El fruit és un folicle de 10 a 25 cm de llarg, i de 3 a 10 mm d'ampla que conté nombroses llavors.
Usos freqüents: És una excel·lent entapissant. També especialment indicada com a enfiladissa si disposa d'un suport (balaustrada, reixa, mur, pèrgola, columna, etc). De gran potencial ornamental en els jardins tant pel seu fullam com per la seva floració molt abundant i que s'allarga de primavera a la tardor. Molt interessant també per la seva fragància. Viu bé en contenidors. Pot viure en zones prop de la costa.
Jardinería: El seu creixement natural és ordenat. Requereix suports per a enfilar-se. Suporta bé les gelades. Prefereix les condicons de sol, però en climes càlids viu bé a mitja ombra.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Enfiladisses. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto