Tilia mongolica

Gènere: Tilia
Espècie: mongolica
Família: Tiliàcies
Nom popular: Tell de Mongòlia.
Distribució natural: Originari de Mongòlia, Est de Russia i el Nord de la Xina. De 1200 a 2200 m.s.m.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics o neutres. Tolera molts tipus de substrat sempre que disposi d'un bon drenatge. Prefereix els sòls humits. No tolera la salinització del terreny.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Arbre petit de capçada arrodonida, de fins a 7-10 m d'alçada màxima.
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Arbre petit de capçada arrodonida, que amb prou feines assoleix els 7-10 m d'alçada als 10 anys. Té les fulles d'aspecte molt ornamental i color vistós durant la tardor. Les fulles presenten un aspecte molt ornamental i un color vistós durant la tardor. Presenten indentacions profundes i són lleugerament assimètriques. Són d'un color verd fosc brillant a la primavera i l'estiu. Floreix de maig a juny. Les flors i els fruits són relativament petits però molt abundants.
Usos freqüents: La seva mida el fa ideal com a arbre de carrer o jardins urbans, ja que no supera els 10 m d'alçada i té una capçada força arrodonida. A la tardor el seu fullam pren un color groc clar molt delicat. Suporta molt bé la contaminació atmosfèrica.
Jardinería: Molt resitent al pugó. Admet molt bé la poda de retall i formació. Prefereix sòls humits però si es troba en condicions de sequera a les ciutats pot perdre la fulla.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Aromátiques.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto