Jasminum nudiflorum

Gènere: Jasminum
Espècie: nudiflorum
Família: Oleàcies
Nom popular: Gessamí groc, gessamí d’hivern.
Distribució natural: Originària de la Xina occidental.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Tolera bé els sòls àcids, neutres o bàsics. Creix molt bé en sòls rics en humus, ben adobats i drenats. Tolera bé els terrenys fortament calcaris. Prefereix els sòls frescos durnat l’estiu i no gaire pobres.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Hivern Primavera
Porte: Planta enfiladissa força ramificada i de fulles caduques, de fins a 4 m d’alçada i 3 m d’amplada.
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Planta enfiladissa de tiges quadrangulars, molt ramificada, de fulles caduques, trifoliades, ovato-el·líptiques, oposades, de color verd fosc. Floreix des de l’hivern a principis de primavera sobre ramificacions encara sense fulles de l’any anterior. Les flors, molt abundants, són de color groc viu i en forma d’embut. La floració es pot allagar tota la primavera. Sense aroma intens. Les flors solitàries creixen a les axiles de les branques.
Usos freqüents: Molt apte per a recobriment de parets, murs, celosies o tanques que disposin d’un suport al qual sostenir-se, tant en zones assolellades com a mitja ombra, sobretot en combinació amb altres enfiladisses de floració en altres èpoques. També és útil com a planta per a penjar en forma de cascada sobre els murs. Pot viure en contenidors. Apta per a zones fredes.
Jardinería: Degut a la seva floració tan primerenca s’associa bé amb altres enfiladisses que floreixin en una altra época de l’any, com rosers, clematis o xuclamels. De totes maneres, després de la floració proporciona un recobriment dens i fosc molt ornamental. Admet un reg regular, tot i que no excessiu. No regar els dies amb gelades. Es pot adobar pasada la floració fins ben entrat l’estiu. La planta es pot podar enèrgicament després de la floració, a fi d’incentivar una major floració sobre branques noves l’any següent.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Enfiladisses. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto