Iris hoogiana

Gènere: Iris
Espècie: hoogiana
Família: Iridàcies
Nom popular: Lliri.
Distribució natural: Originària de l’Àssia Central, al Turkestan. Pertany a a la secció Regelia.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Tolera bé els sòls àcids, neutres o bàsics. Prefereix sòls sorrencs, amb bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blau
Floració: Primavera
Porte: Planta perenne rizomatosa de fulles cintiformes de fins a 20 cm d’alçada, de 40-60 cm d’alçada en floració i fins a 25-30 cm d’amplada.
Fulles: Perennes, cintiformes.
Resistència al fred: Zona 3 (-40,0 a -34,5º C)
Característiques: Planta perenne rizomatosa de 40-60 cm d’alçada i fins a 25-30 cm d’amplada. De fulles cintiformes erectes de fins a 20 cm de llargària, glauques, lleugerament corbades. S’expandeix ràpidament mitjantçant el sistema rizomatós, el qual té tendencia a contraure’s cap a formes bulboses. La floració, de curta durada, es produeix entre abril i maig. Floreix en grups de fins a tres flors en cada tija florífera de color blau a lavanda i amb barbes grogues. Les flors desprenen una fragància molt intensa i característica. Produeix llavors allargades, rugoses, de color bru, amb un aril blanquinós o groguenc conspicu.
Usos freqüents: Apte per a jardins de roques, en sòls pedregosos, graves o sorres tant silíciques com calcàries. Útil en parterres i bordures a ple sol en zones seques, fent masses denses que queden farcides de flors. Apte per a talussos amb un cert pendent. Molt interessant per la seva floració vistosa i elegant.
Jardinería: Planta molt resistent i de molt fácil implantació si disposa de terrenys drenants. S’expandeix amb facilitat. No requereix esmenes per l’acidesa de terreny ni protección contra el fred a l’hivern.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto