Iris 'Dardanus'

Gènere: Iris
Subespècie: 'Dardanus'
Família: Iridàcies
Nom popular: Lliri.
Distribució natural: Cultivar pertanyent al grup dels Iris híbrids Regelio-cyclus (de les seccions Regelia i Oncocyclus). Viu bé en ambients mediterranis.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Pot viure de sòls lleugerament àcids a neutres o alcalins. És preferible un bon drenatge. Tolera una certa humitat. Pot viure en sorres, margues o argiles.
PH: Tendència alcalina o neutre
Color A: Lila
Color B: Morat/Porpra/Fúcsia
Floració: Primavera
Porte: Planta herbàcia perenne bulbosa i rizomatosa que creix fins els 30-40 cm d'alçada, de fulles cintiformes lanceolades i que s'expandeix creant masses denses.
Fulles: Perennes, lanceolades, brillants.
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne bulbosa i rizomatosa que creix fins els 30-40 cm d'alçada, de fulles cintiformes lanceolades i que s'expandeix creant mases denses. Floreix entre maig i juny, amb flors de color lila a porpra amb venes als pètals de color malva a caoba. Les flors són estèrils i no produeixen llavors.
Usos freqüents: Apte per a jardins de roques, en sòls pedregosos o graves calcàries. Útil en parterres i bordures a ple sol, fent masses denses que queden farcides de flors. Apte per a talussos amb un cert pendent. Molt interessant per la seva floració vistosa i elegant.
Jardinería: Requereix un bon drenatge i sòls no acidificats. En zones plujoses a l’estiu és convenient protegir les plantes de l’aigua i disposar d’un molt bon drenatge. Es pot implantar com bulb, com a a rizoma o com a planta. Si es planta en forma de rizoma s’ha de fer en posición horitzontal, en un angle amb el costat del tall que conté les arrels més consistents inclinat cap envall i el tronc marcit del creixement de l’any anterior capa dalt. Algunes parts de la planta són tòxiques per ingestió.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto