Allium tuberosum

Gènere: Allium
Espècie: tuberosum
Família: Liliàcies
Nom popular: Ceba xinesa
Distribució natural: Planta nativa del sudest assiàtic
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura de sòl. Prefereix substrats realtivament rics en nutrients, ben drenats i no excessivament secs.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Estiu Tardor
Porte: Planta herbàcia bulbosa i rizomatosa de denses catifes de fulles basals, de fins a 30 cm d’amplada. Les tiges floríferes arriben fins a 50 cm d’altura.
Fulles: Fulles verd grisoses i tubulars a la tardor, primavera i estiu. En zones càlides poden mantenir-se perennes tot l’any. Llargària de 0,1 a 0,5 metres.
Resistència al fred: Zona 3 (-40,0 a -34,5º C)
Característiques: Planta hebàcia bulbosa perenne, força vigorosa. Fulles basals en forma cilíndrica, gris verdoses, comestibles. Totes les parts de la planta fan olor de ceba quan es trenquen o tallen, però les flors tenen un aroma suggerent de violetes. Formen umbel•les a l’extrem d’una tija sense fulles, de fins a 0,5 m de llargària. Floreix entre agost i setembre.
Usos freqüents: Molt útil tant per usos ornamentals com culinaris. Interessant en rocalles, en jardins de baix manteniment i en jardins estil anglès. Molt atractiva per a les papallones quan es troba en floració.
Jardinería: Prefereix les orientacions sud o oest del jardí. No pateix problemes greus de plagues o malaties. De molt fàcil manteniment en substrats secs o mitjanament humits i ben drenants i en condicions de sol o mitja ombra. És conveneint considerar la seva capacitat d’autosembra i expansió gràcies als rizomes tubesosos. També es propaga molt fàcilment per les abundoses llavors. Es pot evitar la seva excessiva disseminació eliminant-ne les flors quan es comencen a marcir. El tall de les fulles fomenta un nou creixement.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto