Artemisia stelleriana

Gènere: Atemisia
Espècie: stelleriana
Família: Compostes
Distribució natural: Originària de la costa nordest i est d’Àssia (Japó, Corea i Sibèria). Introduïda a la Gran Bretanya, Dinamarca i Suècia, i a la costa est d’EEUU.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Pot viure en sòls calcaris, neutres i àcids. Suporta terrenys pobres en nutrients i salinitzats. Creix més vigorosament en suports amb textura sorrenca o franca.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Estiu
Porte: Arbust de fins 60 cm d’alçada i 60 d’ampalda.
Fulles: Perennes, de color gris platejades, tomentoses.
Resistència al fred: Zona 3 (-40,0 a -34,5º C)
Característiques: Arbust perenne, densament tomentós, de fins 60 cm d’altura. Amb fulles inferiors dividides o molt dentades, peciolades; les superiors sentades, de vegades enteres. Floreix en forma de capítols grocs, àmplament acampanats, erectes o recorbats, en una inflorescència ramosa molt compactada.
Usos freqüents: Jardineria de baix manteniment, rocalles, zones sotmeses a brises marines (fins sobre les dunes litorals).
Jardinería: És molt important disposar de substrats molt drenants, que no s’embassin. Requereix sol directe. En condicions d’excessiva humitat pot ser atacada per fongs. És relativament sensible a les plagues d’àfids.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Dunes.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto