Artemisia alba

Gènere: Artemisia
Espècie: alba
Família: Compostes
Nom popular: Botja pudent, herba pudenta
Distribució natural: Estepes del Nord d’Àfrica (Aràbia i estepes desèrtiques saharianes), Àssia occidental, sud-oest d’Europa. A la península Ibèrica es troba en timonedes més o menys nitròfiles, contrades mediterrànies de tendència poc plujosa des del nivell del mar fins als 600 m d’altitud. Present a Catalunya i País Valencià. No es troba a les Balears.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Requereix un bon drenatge del substrat. No tolera l'embassament. Viu bé en sòls àcids, neutres i bàsics. S'adapta bé en terrenys pobres i nitrificats.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Tardor Hivern
Porte: Camèfit de fins 40-60 cm d’alçada.
Fulles: Perennes, petites, cobertes de tricomes blanquinosos.
Característiques: Planta camèfita molt ramificada, de fins 40-60 cm d’alçada. De fulles molt aromàtiques i cobertes de fins tricomes que li confereixen un aspecte grisenc. Les flors són groguenques, poc aparents, de 2 a 5 per capítol. Floreix de setembre a desembre.
Usos freqüents: Com a planta medicinal i com a farratgera, principalment per les ovelles. Apte per a jardineria de baix manteniment, rocalles, terrenys molt pobres i secs.
Jardinería: Planta molt poc exigent en jardineria, si es troba en terrenys drenants i sense humitat excessiva.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Adaptades a zones litorals.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto