Foeniculum vulgare 'Purpureum'

Gènere: Foeniculum
Espècie: vulgare
Subespècie: 'Purpureum'
Família: Umbel·líferes
Nom popular: Fonoll de bronze.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Viu bé en sòls sorrencs, margues, argiles i fins i tot guixos. Prefereix els substrats relativament humits i ben drenats. Creix molt bé en sòls fèrtils.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Estiu
Porte: Planta herbàcia perenne de branques erectes de fins 1,5-2 m d'alçada.
Fulles: Perennes, finamente divididas en agulles.
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne de fulles i tiges aromàtiques, de brancam erecte de fins 1,5-2 m d'alçada. De fullam atapeït i finament dividit en agulles, de color porpra quan la planta és jove, gris verdós quan és adulta. Floreix a l'estiu en abundants umbel•les compostes, farcides de diminutes flor grogues. Les llavors també són molt aromàtiques.
Usos freqüents: Molt apte per a ambients urbans, en bordures, parterres, com a peus aïllat o en formacions denses. Interessant per la seva fragància, per la coloració del seu fullam i per la seva floració estival. Viu molt bé a prop de la costa, sotmès a influència marítima. Molt útil en jardineria de baix manteniment. Molt atractiva per a les papallones, abelles i ocells.
Jardinería: Es propaga fàcilment per llavor una vegada s'ha implantat en el terreny. Hibrida fàcilment, per la qual cosa si en la zona hi ha poblacions de coloració diferent, les llavors formaran amb el temps plantes de menor intensitat de color. No requereix poda, tot i que si es vol evitar l'autosembra es poden eliminar les tiges floríferes abans de la producció de llavors. És resistent a la majoria de plagues i malalties. En sòls mal drenats poden surgir podridures d'arrel. Controlar els àfids i els llimacs.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Adaptades a zones litorals. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto