Falkia repens

Gènere: Falkia
Espècie: repens
Família: Convolvulàcies
Distribució natural: Originària de Sudàfrica, majoritàriament entre Ciutat del Cap i el riu Salat, i de Madagascar.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del subtrat. Pot viure en sols prims. Tolera mol bé la sequera del sòl una vegada implantada. No tolera els sòls salinitzats.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Herba perenne procumbent de fins 5 cm d'alçada i 30-40 cm d'amplada.
Fulles: Perennes, cordiformes.
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Herba perenne procumbent de fins 5 cm d'alçada i 30-40 cm d'amplada, de creixement ràpid. Tiges glabres o una mica pubescents quan són joves. Fulles orbiculars o amplament ovades, clarament cordades a la base. Peciol generalment de la mida de la fulla. Floreix de maig a juliol amb flors acampanades vistoses de color blanc, amb corol•la el doble de llarg del calze.
Usos freqüents: Molt bona entapissant. Ús ideal entre llambordes en camins. En general útil en jardineria de baix manteniment, i com a entapissant en zones seques, en rocalles i sòls pedregosos, graves, etc. Interessant en àrees on es requereix una cobertura ràpida del sòl, tant a ple sol com a mitja ombra (sota les capçades del arbres). No és apta per a zones de forta influència marítima.
Jardinería: Per a una cobertura densa del sòl són suficients 4 plantes per m2. No requereix protecció a l'hivern ja que tolera molt bé el fred. Tolera molt bé períodes llargs sense reg una vegada implantada. Admet molt bé la poda o retall per a donar-li forma.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto