Fraxinus velutina

Gènere: Fraxinus
Espècie: velutina
Família: Oleàcies
Nom popular: Freixe de vellut, freixe d'Arizona.
Distribució natural: Originària del sudoest d'Amèrica del Nord: als EEUU des del sud de Califòrnia a l'est de Texas, i a Mèxic des del nord de Baixa Califòrnia a l'est de Coahuila i Nuevo León.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica de sòl. Tolera els sòls fortament calcaris, les zones rocoses i el mal drenatge del substrat.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Verd
Floració: Primavera
Porte: Petit arbre caducifoli de fins 10 m d'alçada, de capçada arrodonida de densitat moderada, amb tronc de fins 30 cm de diàmetre.
Fulles: Caduques, groc daurades a la tardor.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Arbre caducifoli petit o mitjà de fins 10 m d'alçada, amb un tronc de fins 30 cm de diàmetre, d'escorça rugosa i gris marró i amb fisures. Els brots nous són avellutats. Les fulles són de 10-25 cm de llargària, pinnatocompostes amb 3-5 foliols per fulla, avellutat per sota, verd brillant per sobre, amb marge enter o finament dentat. Les fulles es tornen d'un color groc daurat a la tardor. Les flors es produeixen en petits raïms en primavera. És una planta diòica, amb flors masculines i femenines en arbres separats, discretes, de color verd. El fruit és una samara d'1,5-3 cm de llargària amb una ala apical de 4-8 mm d'amplada. És un arbre de creixement ràpid.
Usos freqüents: Molt apte per zones urbanes, en llocs asolellats o lleugerament ombrívoles y zones obertes de gespes. Es pot usar en zones amb mal drenatge. Viu bé en sòls fortament calcaris. També es apte en zones rocoses. Interessant pel seu creixement ràpid i pel seu fullam atractiu tant en època de creixement com a la tardor.
Jardinería: Te pocs requeriments de manteniment un vegada l'arbre arriba a la maduresa. De jove te tendència a crear múltiples troncs que requereixen poda, ja que poden creixer febles i amb el risc de trencament. Es poden efectuar podes per a desenvolupar la forma. Quan és jove convenen 2-3 regs per mes durant els mesos calents de l'any en zones seques. Es susceptible de patir atacs de nemàtodes i clorosi.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto