Helianthemum apeninum

Gènere: Helianthemum
Espècie: apeninum
Família: Cistàcies
Nom popular: Heliantem dels Apenins.
Distribució natural: Comuna a gran part d'Europa del sud. Pastures seques, brolles, etc., principalment en zones calcàries (ocasionalment silíciques) de les contrades mediterrànies i estatge montà.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Prefereix els substrats calcaris, tot i que pot viure en els lleugerament silícics. Requereix sòls drenants i que no s'embassin. Tolera la sequera del sòl.
PH: Tendència alcalina
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Subarbust de fins 30 cm d'alçada màxima, llenyós a la base.
Fulles: Perennes, sèssils, grises i tomentoses.
Característiques: Subarbust de fins 30 cm d'alçada màxima, llenyós a la base. De fulles sèssils, linears a oblongues o lanceolades, de color verd gris o blanc tomentós a l'anvers, densament tomentós, blanc o gris a l'envers, més o menys revolutes als marges. Floreix de maig a juny de color blanc. Flors en cimes simples helicoïdes, de 5 sèpals desiguals, tomentosos, corol•la de 18-20 mm de diàmetre formada per 5 pètals blancs; estil prim i arrodonit a la base. Càpsules subgloboses, pubescents a la base.
Usos freqüents: Apte en zones de gespes seques, en rocalles i terrenys pedregosos de roca calcària.
Jardinería: Prefereix els jardins de baix manteniment, on no es rega amb massa frecuència. Molt sensible als embassaments del substrat i als regs excessius. Es convenient permetre l'assecament del sòl entre regs. No tolera les podes fortes en les èpoques caloroses o de creixement.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto