Yucca flaccida

Gènere: Yucca
Espècie: flaccida
Família: Asparagàcies
Nom popular: Agulla d’Adan, yuca de fulla flàccida, espasa d’or.
Distribució natural: Originaria del Sur de América del Norte (Sur de California a Florida) i de l’est (Nord ‘Ontario i Maryland al su de Florida i Texas).
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o básica del sòl. Viu bé en sòls pobres en nutrients. Tolera substrats sorrencs, francs o argilosos, tot i que requereix un bon drenantge. En aquestes condicions tolera una certa humitat del sòl.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Estiu Tardor
Porte: Planta en roseta, acaule o amb tronc molt curt, de fins a 50-80 cm d’alçada i 60-150 cm d’amplada. Desenvolupa plançons al voltant de la planta mare.
Fulles: Perennes, llargues i flàccides.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8 ºC)
Característiques: Planta que creix en roseta i que desenvolupa un tronc molt baix o es manté acaule. De fulles toves molt abundants, llargues (fins a 55 cm) i estretes, de color verd blavós, que sovint es dobleguen pel seu propi pes. Les fulles interiors de la roseta es mantenen més erectes. Els marges de les fulles formen filaments blancs. Forma plançons al voltant de la roseta principal que es van expandint. Floreix des de mitjans estiu fins a la tardor. Forma panícules molt llargues amb flors hermafrodites de color blanc cremós en forma de campana.
Usos freqüents: Ideal en jardins de baix manteniment i en xerojardineria. Apte per a fer recobriments densos gràcies a la formació de nous plançons al voltant de la planta mare. Viu mot bé en jardins molt secs però també en jardins amb aports de reg regular si disposa de drenatges adequats. De la mateixa manera admet ser implantada en jardins a ple sol i en zones a mitja ombra. Viu bé en zones d’hiverns freds. Ideal en zones sotmeses a vents forts.
Jardinería: Planta que no presenta el perill de moltes Yucca ja que les seves fulles són relativament toves. Amb una tassa de creixement baixa. Tolera bé la sequera del terreny, així com una certa humitat sempre que disposi de molt bon drenatge. No suporta els embassaments del substrat.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto