Yucca rupicola

Gènere: Yucca
Espècie: rupicola
Família: Asparagàcies
Distribució natural: Originària de la regió de la Meseta Edwards a Texas, als EEUU, i del nordoest de Mèxic (Coahuilla i Nuevo León). Als replans calcaris i planures cobertes d’herba i boscos oberts. De 300 a 800 m.s.m.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Tendència calcícola. Viu bé en sòls rocosos o pedregosos fortament calcaris. Pot creixer en margues o argiles si disposa de bon drenatge.
PH: Tendència alcalina
Color A: Blanc
Color B: Verd
Floració: Primavera Estiu
Porte: Planta petita, gairebé acaule, que s’expandeix mitjançant rizomes, i que forma colònies de rosetes de fins a 60 cm d’alçada. Les inflorescències poden arribar als 4 m d’alçada.
Fulles: Perennes, lanceolades.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta que forma colònies de rosetes acaules mitjançant un rizoma subterrani ramificat. Fulles de color verd fosc, ceroses, estretament lanceolades, de fins 60 cm de llargària i fins a 40 mm d’amplada, lleugerament suculentes, de venació paral·lela, de marge denticulat i àpex acuminat, de base truncada. Plantes bisexuals. Floreix entre primavera i estiu. Les inflorescències poden arribar a 4 m d’alçada. Flors de 4-7 cm, de color blanc o verd, força fragants, pèndules, acampanades, sobre branques curtes. El fruit és una càpsula seca de fins a 6 cm de llargària.
Usos freqüents: Ideal per a plantar en zones seques i semiombrejades, així com en jardins de roques. Interessant en zones sotmeses a la pressió dels hervíbors. Interès per la fragància i vistositat de la seva floració. Molt atractiva per a les papallones. Crea un accent especial en els jardins per la seva textura i estructura.
Jardinería: Espècie de fàcil implantació i sense requeriments especials. És imprescindible disposar un bon drenatge. Espècie força tolerant al fred.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto