Yucca baccata var. baccata

Gènere: Yucca
Espècie: baccata var. baccata
Família: Asparagàcies
Nom popular: Yuca plàtan, yuca blava.
Distribució natural: Originària dels EEUU, a Califòrnia, Nevada, Utah, Colorado, Arizona, New Mexico i Texas. També apareix al deserts de Coahuila i Sonora, a Mèxic. Viu entre 400 i 2500 m.s.m.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Requereix un bon drenatge. Viu bé en terrenys sorrencs, pedregosos o rocosos i amb pendent. Tolera molt bé els substrats secs i calents.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Color B: Crema
Floració: Primavera Estiu
Porte: Planta molt variable, tot i que en general és quasi sense tronc, prostrada (tronc soterrat que s’enlaira com a màxim fins 30 cm), formant en un únic rosetó un gran grup de plantes, cadascuna de les quals arriba a tenir cap a 6-8 rosetes, assolint 100-200 cm de diàmetre i fins a 80 cm d’alçada.
Fulles: Perennes, lanceolades, rígides
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Planta molt variable, tot i que en general és quasi sense tronc, prostrada (tronc soterrat que s’enlaira com a màxim fins 30 cm), formant en un únic rosetó un gran grup de plantes, cadascuna de les quals arriba a tenir cap a 6-8 rosetes, assolint 100-200 cm de diàmetre i fins a 80 cm d’alçada. Fulles rígides, de 50-75 cm de llargària i 3,5-5 cm d’amplada, còncaves, aspres, amb un marge marró i amb fibres rinxolades que se’n desprenen. Floreix entre primavera i principi d’estiu. Flors de color blanc o crema, pendulars i en forma de campana, de 7-8 cm de llarg, en una panícula vertical de fins 75 cm, entre les fulles. Els fruits són carnosos, indehiscents, de 20-25 cm de llarg (d’on li ve el nom de plàtan). Les llavors són negres, no alades, sense brillo.
Usos freqüents: Molt apte per a jardins secs, xerojardineria o jardineria de baix manteniment. Útil també en zones molt fredes i seques. Molt interessant com a planta entapissant, formant denses catifes de forma natural. S’adapta molt bé en pendents sorrencs, graves o rocalles.
Jardinería: Agraeix protecció contra la humitat durant el fred de l’hivern.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto