Vitex trifolia 'Purpurea'

Gènere: Vitex
Espècie: trifolia
Subespècie: 'Purpurea'
Família: Verbenàcies
Nom popular: Aloc.
Distribució natural: Originària del sudest d’Assia, Xina, Melanèsia, Micronèsia i Austràlia.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu en sòls àcids, neutres o alcalins. Prefereix sòl ben drenat. Viu be en sorres i llims. Tolera la sequera del substrat.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blau
Floració: Estiu
Porte: Arbust perenne en zones càlides, caducifoli en llocs freds, molt ramificat, de 3 a 6 m d’alçada, d’aspecte oval o arrodonit.
Fulles: Perennes, les fulles velles cauen quan sorgeixen les noves a la primavera. Caduca en zones fredes.
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Arbust perenne en zones càlides, caducifoli en llocs freds, molt ramificat, de 3 a 6 m d’alçada, d’aspecte oval o arrodonit. De fulles trilobades porpres a l’anvers, verd grisós a l’evers. Floreix a principi d’estiu i la floració s’allarga fins final d’estiu.
Usos freqüents: Molt interessant com a vegetació arquitectònica, tant pel seu fullam al llarg de tot l’any com per la seva floració. Si disposa d’un bon drenatge pot viure en contenidor en els jardins. Les flors són molt atractives per les papallones. Apte per a bardisses i alineacions de mitjana alçada. Molt útil en ambients litorals, amb influència marítima.
Jardinería: Poc exigent en requeriments en jardineria. És una planta de creixement ràpid. La poda vigoritza molt aquest arbust. Floreix en fusta nova, per la qual cosa convé podar-lo a l’hivern o principis de primavera abans que sorgeixin els nous brots. Si és necessari després d’hiverns molt rigorosos es pot podar arran de terra.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Caducifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto