Origanum vulgare subsp. hirtum

Gènere: Origanum
Espècie: vulgare
Subespècie: subsp. hirtum
Família: Labiades
Nom popular: Orenga grega.
Distribució natural: Originària de Grècia, Turquia, Illa de l’Egeu. Arriba fins a Àssia central. Naturalitzada a nordamèrica.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls neutres, alcalins o fortament alcalins. Tolera molt bé els substrats calcaris. Requereix un bon drenatge.
PH: Tendència alcalina
Color A: Blanc
Floració: Estiu
Porte: Planta herbàcia perenne d’hàbit prostrat molt ramificada de fins a 50 cm d’alçada i 100 cm d’amplada.
Fulles: Perennes, molt aromàtiques
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne d’hàbit protrat molt ramificada de fins a 50 cm d’alçada i 100 cm d’amplada. De fulles molt aromàtiques, petites i hirsutes, ovato-lanceolades, de color verd fosc. Floreix al juliol, amb flors blanques molt petites que apareixen en espiguetes terminals o axials.
Usos freqüents: Apta per a jardineria de baix manteniment i per a jardins de plantes aromàtiques. Molt útil com a entapissant, en bordures, en parterres. Molt útil contra l’erosió del sòl. Cultivada també per a ús culinari.
Jardinería: Planta de molt fàcil cultiu si disposa d’un substrat drenant. No pateix problemes greus de plagues o malalties. Controlar les podridures d’arrel.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto