Rosa banksiae 'Alba'

Gènere: Rosa
Espècie: banksiae
Subespècie: 'Alba'
Família: Rosàcies
Distribució natural: Planta originària de la zona occidental i central de la Xina, a les províncies de Gansu, Guizhou, Henan, Hubei, Jiangsu, Sichuan i Yunnan, a altures de 500 a 2200 m.s.m.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat, tot i que viu especialment bé en els sòls lleugerament àcids. Prefereix els sòls fèrtils, lleugerament humits, argilosos i ben drenats.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera Tardor
Porte: Arbust grimpant de fins a 3,5-6(-12) m d’alçada i d’extensió variable, que requereix una estructura de suport. De tiges llargues, força ramificada.
Fulles: Caduques, semiperennes en zones càlides.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Arbust vigorós grimpant de fins a 6 m d’alçada (de vegades 12 m o més), de tiges pràcticament sense espines. Quan aquestes apareixen arriben als 5 mm de llarg, sobretot en tiges de brots forts. Les fulles són perennes, semiperennes en zones fredes, de 4-6 cm de llarg, amb 3-5(-7) foliols de marge serrat. Floreix a la primavera. És una de les primeres roses en florir. Ocasionalment torna a florir a la tardor, tot i que és poc habitual. Les flors són blanques, dobles, molt abundants i vistoses, de fins a 2,5 cm, disposades en corimbes densos sobre tiges de segon o tercer any, amb fragància de violeta.
Usos freqüents: Ideal per a recobrir pèrgoles, per recobrir murs, etc., si disposa d’una estructura de sustent. Creix de forma ràpida i cobreix densament grans àrees. Pot viure en zones a ple sol o a mitja ombra. De gran potencial estètic tant per la seva floració molt abundant com pel seu fullam dens. També es pot cultivar com a cobresol sobretot en pendents, o sobre parets de pedra.
Jardinería: Planta molt forta i longeva. La poda només s’ha d’efectuar per a mantenir el port de la planta, ja que la floració es produeix sobre tiges de segon o tercer any. El primer any d’implantació és convenient protegir-la de les gelades. És força resistent a la majoria de plagues i malalties dels rosers.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Caducifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Enfiladisses.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto