Rosa banksiae 'Lutea'

Gènere: Rosa
Espècie: banksiae
Subespècie: 'Lutea'
Família: Rosàcies
Distribució natural: Planta originària de la zona occidental i central de la Xina, a les províncies de Gansu, Guizhou, Henan, Hubei, Jiangsu, Sichuan i Yunnan, a altures de 500 a 2200 m.s.m.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat, tot i que viu especialment bé en els sòls lleugerament àcids. Prefereix els sòls fèrtils, lleugerament humits, argilosos i ben drenats. Pot viure en zones guixoses i també en sòls sorrencs.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Arbust grimpant de fins a 8-12 m d’alçada i d’extensió variable (habitualment entre 2,5 i 4 m), que requereix una estructura de suport. De tiges llargues, força ramificada.
Fulles: Caduques, semiperennes en zones càlides.
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Arbust robust enfiladís de mida gran i de creixement vigorós, de tiges llises sense espines, que pasen de verd a tenir un to bru clar i a pelar-se a la maduresa. Les fulles són petites, de marges suaus, amb 5-7 foliols, d’un color verd pàl·lid i brillant força ornamental, càduques, semiperennes en climes suaus. Floreix d’abril a juny. Les flors són molt perfumades, dobles, de color groc, molt abundants i que es formen sobre tiges de segon o tercer any.
Usos freqüents: Ideal per a recobrir pèrgoles, per recobrir murs, etc., si disposa d’una estructura de sustent. Creix de forma ràpida i cobreix densament grans àrees. Pot viure en zones a ple sol o a mitja ombra. De gran potencial estètic tant per la seva floració molt abundant com pel seu fullam dens. També es pot cultivar com a cobresol sobretot en pendents, o sobre parets de pedra.
Jardinería: Planta força resistent i de creixement ràpid, fàcil de cultivar. És preferible regar-la abundosament durant la seva implantació. Un mulch a l’estiu manté les plantes humides i fresques. També es beneficia d’un generós adobat de fems compostat a la primavera, sempre lluny del tronc. La planta floreix sobre les branques de segon o tercer any per la qual cosa no són convenients les podes més que per a delmitar-la o per formació. És convenient protegir-la de les gelades fortes i dels vents secs. Pot ser atacada per pugó, aranya vermella, barrinadors i cotxinilles. També és susceptible de patir per oidi o rovell. Els conills li poden causar danys.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Caducifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Enfiladisses.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto