Quercus coccifera

Gènere: Quercus
Espècie: coccifera
Família: Fagàcies
Nom popular: Garric, coscoll
Distribució natural: Es distribueix per tota la regió mediterrània. A la Península Ibèrica falta al nord. A les Illes Balears es troba sobretot a Eivissa. Viu en terrenys secs i pedregosos, formant matollars densos i intricats que sovint són formacions secundàries resultants de la degradació d'alzinars, fins als 1000(1200) m s.n.m.
Humitat: Baixa
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Prefereix sòls calcaris, tot i que també pot viure en sòls silícics. S'adapta bé a terrenys secs i pedregosos i té uns requeriments mínims en nutrients.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Sense interès ornamental
Porte: Arbustiu (alçada: 2-4 m; amplada: 4 m)
Fulles: Persistents
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Arbust molt ramificat i dens, que rebrota molt fàcilment de la base. L'escorça és de color cendrós. Les fulles són allargades o ovades i són molt coriàcies i rígides, glabres, amb la superfície lluent, de color verd intens i el marge ondulat, provist de dents espinoses. Els fruits, les aglans, tenen un gust amarg. És de creixement lent.
Usos freqüents: En restauracions ambientals. En jardineria és una planta bona per fer tanques: tolera molt bé les podes (rebrota amb facilitat), i és una espècie molt densa, amb rames que tendeixen a entrellaçar-se entre elles i la fan impenetrable. Densitat de plantació: 0,5-1 planta/m2 (per tanques: 1-2 plantes/m.l.).
Jardinería: Planta de creixement lent, amb pocs requeriments. Admet bé les podes. És poc sensible a plagues i malalties si està en un emplaçament adequat.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Arbòries.  Adaptades a zones litorals.  Gipsícoles.  Medianas y setos.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto