Pyracantha coccinea

Gènere: Pyracantha
Espècie: coccinea
Família: Rosàcies
Nom popular: Piracant
Distribució natural: S'estén des del sud d'Europa fins a Àsia occidental. A la Península Ibèrica es considera només espontània a La Garrotxa (Girona), en bardisses, tot i que es troba naturalitzada en altres indrets de clima suau.
Humitat: Baixa
Insolació: sol
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic).
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Arbustiu (alçada: 2-3 m; amplada: 1-2 m)
Fulles: Persistents
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Arbust espinós, ramificat, de fullatge semicaduc en regions fredes. Les tiges són molt ramoses i intrincades, amb espines de color vermellós i escorça bru-grisenca. Les fulles són coriàcies, de color verd lleugerament brillant, obovades o el·líptiques, amb el marge festonejat. Les flors són blanques i molt abundants, disposades en inflorescències. Els fruits són petits i esfèrics, i la seva abundància i els colors taronja i vermell vius que agafen, fan que siguin tant o més ornamentals que les flors.
Usos freqüents: En agrupacions d'arbustives en parcs i jardins, principalment per formar tanques; també per formar mitjanes en vies de comunicació. Densitat de plantació: 1-2 plantes/m2.
Jardinería: Planta amb molt pocs requeriments. Pot ser necessària alguna poda per mantenir el brancatge més ordenat.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto