Nolina parviflora

Gènere: Nolina
Espècie: parviflora
Família: Asparagàcies
Distribució natural: Espècie rara que es troba originàriament a Mèxic, a Querétano, Zacatecas i Veracruz, distribuïda en altures de 2000-3000 m. Sol creixer associada a Yucca periculosa i Dasylirion acrotriche.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Prefereix substrats drenants i relativament profunds, i pot viure en condicions edàfiques d'humitat i de relativa sequera. No viu bé en sòls excessivament prims. S'adapta bé en sòls àcids, bàsics i neutres.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Color B: 
Floració: Primavera
Porte: Planta d’estructura arbòria en forma de palmera de 2 a 5 m d’alçada, amb rosetes de fulles a les parts superiors del tronc robust freqüentment ramificat.
Fulles: Perennes, cintiformes, rígides.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta d’estructura arbòria en forma de palmera de 2 a 5 m d’alçada, amb rosetes de fulles a les parts superiors del tronc robust freqüentment ramificat, amb una densa faldilla de fulles seques sota d’aquestes. Les fulles són dures, de color verd brillant, de 30-60 cm de llarg i 15-20 mm d’amplada, amb els marges finament dentats. Floreix entre abril i juny. La inflorescència és estreta i densa, de 0,8 a 1,2 m d’alçada amb nombroses branques curtes. Les flors, molt nombroses, són de color blanc a crema, llargues i d’1,5 mm de diàmetre. El fruit és una càpsula de 8 a 12 mm de llargària i de diàmetre. Les llavors són esfèriques de color bru, de 3-4 mm de diàmetre.
Usos freqüents: Planta usada molt rarament. Molt útil en jardineria pel seu port extraordinàriament estètic. Molt interessant en zones d'estius frescos i hiverns molt freds i humits, de gelades i nevades. Pot viure en condicions de mitja ombra i una certa humitat en els jardins.
Jardinería: No cal condicionar especialment el sustrat de plantació, tot i que prefereix un bon drenatge i precisa aports periòdic d'aigua sobretot a l'estiu. No requereix protecció contra les gelades una vegada la planta s'ha adaptat suficientment al terreny.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto