Oenothera tetragona

Gènere: Oenothera
Espècie: tetragona
Família: Onagràcies
Distribució natural: Originària de l’est dels EEUU.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. S’adapta molt bé en sòls molt diversos tot i que prefereix els de textura sorrenca o franca. Viu bé en terrenys pedregosos i rocalles. Tolera els sòls pobres. Requereix substrats ben drenats. Accepta una certa humitat i períodes de sequera.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Estiu
Porte: Mata herbàcia perenne de 30-50 cm d’alçada i fins a 50 cm d’amplada, de tiges molt ramificades.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Mata herbàcia perenne de 30-50 cm d’alçada i fins a 50 cm d’amplada, de tiges molt ramificades, de creixement ràpid. De fulles estretes, alternes, lanceolades, de color verd fosc que es tornen de color bronze a l’hivern. Floreix a principis d’estiu (finals de juny), amb poncelles vermelles visibles abans d’obrir-se les flors de color groc brillant de 4 pètals, a l’extrem de les tiges.
Usos freqüents: Molt interessant plantada en grups en jardins de baix manteniment per la seva floració estival molt vistosa i abundant, associada a altres plantes que toleren la sequera. Molt apta per a rocalles. Molt útil per a donar color al jardí tant durant l’estiu per la seva floració com a la tardor i hivern pel color del fullam. Apta per a bordures i parterres, formant catifes denses de forma molt ràpida. Molt bona entapissant. Viu be en zones urbanes ja que tolera la contaminació. Molt atractiva per a les papallones i les abelles.
Jardinería: Planta de molt fàcil cultiu si es disposa en terrenys que no s’embassin. És recomenable una neteja de les masses a principis de primavera. Tot i que es pot adapta a condicions de mitja ombra la seva floració és més pobre. En terrenys no compactats i fèrtils s’exten formant catifes denses. Pot estar subjecta als oidis, i en general està lliure de plagues.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto