Nolina hibernica

Gènere: Nolina
Espècie: hibernica
Família: Asparagàcies
Distribució natural: Originària de Mèxic, en els Estats de Tamaulipas y Nuevo León, distribuïda en atures entre els 2400 i 3200 m (a la Sierra Madre Oriental), en boscos de pins o roures d’hiverns humits i gelades nocturnes freqüents. Sol viure associada a Agave montana.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Prefereix substrats drenants i relativament profunds, tot i que pot viure en condicions edàfiques d'humitat. No viu bé en sòls excessivament prims. S'adapta bé en sòls àcids, bàsics i neutres.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Estructura arbórea semblant a una palmàcia amb tronc robust de 2-6 m d’alçada, amb una roseta de fulles cintiformes de 50-120 cm de llargària que s’obre radialment a la part superior. La inflorescència s’eleva 1,2-2,5 m més amunt.
Fulles: Perennes, cintiformes i rígides.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta amb estructura d’arbre semblant en forma a una palmàcia de 2 a 6 m d’alçada amb un tronc robust cobert en la part superior de fulles mortes formant una faldilla a la maduresa. Les fulles es formen en una roseta superior, obrint-se radialment a partir d’un centre, de 50 a 120 cm de llarg i de 20 a 40 mm d’amplada, rígides, de color verd clar, amb els àpex arquejats. La inflorescència es desenvolupa sobre una vara erecta de 1,2 a 2,5 m d’alçada que neix de la roseta de fulles i es cobreix de flors blanques de 2 mm de llarg i de diàmetre en les famificacions superiors de la vara florífera, en forma de gran paícula molt vistosa. El període de floració s’exten de maig a juliol.
Usos freqüents: Molt útil en jardineria pel seu port extraordinàriament estètic. Molt interessant en zones d'estius frescos i hiverns molt freds i humits, de gelades i nevades. Pot viure en condicions de mitja ombra i una certa humitat en els jardins.
Jardinería: No cal condicionar especialment el sustrat de plantació, tot i que prefereix un bon drenatge i precisa aports periòdic d'aigua sobretot a l'estiu. No requereix protecció contra les gelades una vegada la planta s'ha adaptat suficientment al terreny.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto