Cistus florentinus

Gènere: Cistus
Espècie: x florentinus
Família: Cistàcies
Nom popular: Estepa
Distribució natural: Híbrid ente C. monspeliensis i C. salviifolius, que existeix de forma espontània a la naturalesa, on coincideixen les àrees de distribució de les dues espècies parentals.
Humitat: Baixa
Insolació: sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent al tipus de sòl (calcari o silícic). Pot viure en terrenys arenosos i, en general, en qualsevol que tingui un bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Arbustiu (mata) (alçada: 1 m; amplada: 1 m)
Fulles: Persistents
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Mata densa, de port arrodonit i regular. Les fulles són lanceolades, de color verd fosc. Contrasten molt amb el color blanc de les flors, que són petites però abundants.
Usos freqüents: Molt interessant en jardineria degut a la seva floració abundant i a la vigorositat respecte a altres estepes similars, com ara per exemple les espècies parentals (C. monspeliensis x C. salviifolilus). Densitat de plantació: 1-2 plantes/m2.
Jardinería: Tolera les podes, però no dràstiques; les que es fan al final de la floració mantenen la planta més compacta i vigorosa. Requereix zones amb molt poc reg o bé estar implantada sobre terrenys ben drenants. Convé evitar les plantacions a ple estiu.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto