Billbergia nutans

Gènere: Billbergia
Espècie: nutans
Família: Bromeliàcies
Nom popular: Llàgrimes de reina, civada de saló.
Distribució natural: Originària del Brasil, Paraguai, Uruguai i Argentina. Viu com a epífita o sobre roques.
Humitat: Mitjana Alta
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Prefereix els substrats no calcaris i ben drenats. Al ser una planta epífita únicament utilitza el substrat per a ancorar-se, pero vive bien en el suelo y sobre rocas.
PH: Tendència acidòfila o neutre
Color A: Morat/Porpra/Fúcsia
Floració: Hivern Primavera
Porte: Mata epífita gruixuda de fins a 50 cm d’alçada, de fulles acintades, que desenvolupa plançons nous a partir de la seva base. El fullam es corba formant una mata arrodonida.
Fulles: Perennes, acintades.
Resistència al fred: Zona 10 (-1,1 a +4,4º C)
Característiques: Mata epífita gruixuda de fins a 50 cm d’alçada, de fulles acintades de color verd oliva amb brillo platejat, que adopta tons vermellosos amb el sol. Les fulles superposades a la base creen un dipòsit on es reté l’aigua de la pluja. Crea poques arrels, just ter a ancorar-se. Obté la seva humitat i nutrients de l’aire. A finals d’hivern produeix les delicades inflorescències molt atractives que duren poc temps. Les tiges floríferes arquejades formen raïms de flors pèndules en forma de llàgrimes o gotes de pètals rosats, amb tépals també rosats o morats, i amb vàries bràctees també acolorides que inicialment cobreixen les flors.
Usos freqüents: Viu molt bé com a planta de interior. Pot ser usada com a planta d’exterior durant l’estiu en condicions de mitja ombra. Molt apte per a contenidors. Al ser epífita pot implantar-se en qualsevol lloc, vora dels arbres o en terra. Pot usar-se en bordures, parterres i formant masses denses entapissants gràcies a la seva producció ràpida de nous plançons des de la base de les plantes.
Jardinería: Poden cultivar-se a l’exterior si la temperatura hivernal es manté sempre per sobre dels 10º C. Tolera gelades lleugeres i breus. Agraeix permaneixer a l’aire lliure a mitja ombra durant tot l’estiu. Es pot regar cada 10-12 dies. A l’hivern mantenir el substrat gairebé sec. Es pot afegir adob líquid a l’aigua de reg cada 2-3 setmanes al llarg de la primavera i l’estiu. Pot patir l’aranya roja, pugons i cotxinilles.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto