Callistemon laevis

Gènere: Callistemon
Espècie: laevis
Família: Mirtàcies
Nom popular: Netejatubs.
Distribució natural: Originària d’Austràlia i Oceanía.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics i neutres. Tolera textures argiloses, sorrenques i franques. Prefereix disposar d’un bon drenatge. Viu bé en terrenys relativament humits, tot i que és força resistent a la sequera una vegada establerta. Tolera bé els sòls pobres i relativament salinitzats.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Vermell
Floració: Primavera Estiu
Porte: Arbust de fins a 2-2,5 m d’alçada i 2 m d’amplada, d’estructura més o menys irregular.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Arbust perennifoli de creixement mitjà, de fins a 1 m d’alçada (de vegades més de 2 m). Amb fulles en disposició alterna i de forma lanceolada-lineal, coriàcies i rígides, de fins a 5 cm de llargària ide color verd apagat (grisós). Floreix entre primavera i estiu molt abundosament. Sol fer vàries florides en una temporada. Les flors es disposen als extrems de les tiges fèrtils agrupades en espigues ofertes. Destaquen el conjunt dels nombrosos estams lliures de tons vermellosos o rosats de 3 cm de llarg. Els fruits són càpsules endurides de forma oval allargada i de color bru que es desenvolupen tot jus acabada la floració.
Usos freqüents: La seva capacitat de florir vàries vegades i de forma molt abundant el fa molt interessant com a planta destacada dels jardins, i es pot extender de la primavera a principis de tardor. També ofereix una coloració intensa gràcies als nous brots de color vermellós. Molt útil en zones a prop de la costa i amb influència marítima. Apta per a terrenys relativament salinitzats.
Jardinería: Agraeix un adobat o compost a principi de primavera. Realitzar la poda de formació i manteniment a finals d’hivern per a estimular la següent floració. Aquesta també es estimulada si s’eliminen els brots ja florits una vegada s’acaba la floració. Agraeix un reg periòdic o abundant durant l’estiu, i escàs durant l’hivern. És sensible a les gelades prolongades. En llocs freds és convenient plantar-la en orientació sud o oest i protegida.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto